VÅRT HANTVERK XX


Vi är guldsmeder och smider våra tankar i silver och guld.
XX är Svenska Smyckens namnstämpel, en ansvarsstämpel, som innebär en garanti att det är vi som har tillverkat smyckena. Finhaltsstämpeln anger mängden guld eller silver, 18K guld eller 925 silver.
Materialet vi använder är dyrbart och äkta. Silver, guld och ädla stenar.

Alla våra smycken börjar med en tanke, ett intryck eller ett berörande möte.
Processen från tanke till färdigt smycke och mötet med människan som ska bära smycket är lång och kräver ett oändligt tålamod. 

För oss är form och funktion lika viktiga.
Det är en utmaning att i vårt rena formspråk hitta balansen när formen känns självklar och smycket fungerar att använda.

Vår önskan är även att förena tradition och nytänkande.
Vi har inspirerats av vårt rika kulturarv och vill arbeta, formge och med handen tillverka på vårt sätt. Ledord är hantverk av högsta kvalitet.

Alla våra smycken tillverkas av oss själva eller av skickliga guldsmeder i vår närhet. 
Människor som vi känner och tycker mycket om, från Kalix i norr till Ystad i söder.
Vårt hantverk kräver stor yrkeskunskap och innebär många praktiska moment som noggrant och kärleksfullt ska utföras om och om igen. Det tar tid…
Vi arbetar tillsammans med guldsmeder, gjutare, juvelfattare, fotografer, stenhandlare och metall-leverantörer, som alla har ett ansvarsfullt, etiskt och moraliskt förhållningsätt.

Guld köper vi från Norsk Svensk Guld AB, en av våra utmärkta leverantörer, som skriver följande om återvinning:

För ett företag som arbetar med återvinning av ädla metaller kommer ett starkt miljötänkande naturligt. NSG verkar för gröna skogar och gröna ädelmetaller. 
De ädelmetaller vi säljer är återvunna från metallskrot. Att återvinna guld kräver långt mindre resurser jämfört med gruvbrytning. 
I och med att guld är ett inert material är kvaliteten alltid densamma, guld är alltid guld.


Med tiden har vi byggt upp en stor kunskap om miljön och hur den påverkas av vår verksamhet. Kontrollen för ett kemiföretag är rigorös och vi uppfyller samtliga krav. I Tyskland uppfyller vår samarbetspartner C. Hafner alla miljökrav enligt Tyskland och EU’s normer. 

C. Hafner är därtill certifierade enligt ISO 9001/13485. 

Processen. Återvinning av guld sker genom affinering, vilket i korta drag innebär att metallskrot som innehåller guld och andra ädelmetaller separeras genom elektrolys. Affineringen görs i en sluten, väl säkrad miljö med minimala utsläpp i en av världens modernaste anläggningar.

Affineringsprocessen innebär ett evigt kretslopp, där de metaller som tagits fram genom elektrolys kan återanvändas hur många gånger som helst utan att kvaliteten försämras.” 

Nästan allt guld som används till smycken i Sverige i dag är återvunnet guld.

Då vår process är transparent och det är nära till våra medarbetare så blir kommunikationen rak och tydlig. Vi upplever stor glädje och är stolta över vårt nära samarbete med så många duktiga yrkesmän och yrkeskvinnor. 
Resultatet är beroende av att alla gör sitt allra bästa.

Anna Dahlén och Gerd Wetteholm
guldsmeder

                                                        
     

 

NYHETSBREV

För att få tillgång till nyheter, kampanjer och annan information om A&G Svenska Smycken, registrera dig för vårt nyhetsbrev!

FÖLJ OSS PÅ

FACEBOOK