Vi, Anna och Gerd, möttes på guldsmedsskolan i Mjölby, i Sverige, 1978 och blev de bästa vänner. Efter att i många år ha jobbat var för sig i guldsmedsbranschen ville vi samarbeta, eftersom vi alltid har så otroligt roligt tillsammans. Vi hade skaffat nödvändig erfarenhet inom yrket och Gerds två barn och Annas tre hade vuxit upp, så tiden kändes mogen för samarbete. 1997 bildade vi Svenska Smycken.

Mycket spännande har hänt på vår resa med Svenska Smycken och ett extra roligt uppdrag var att Anna fick äran att formge och tillverka regeringens födelsedagsgåva till Kronprinsessan Victorias myndighetsdag.
Vi är även stolta över att två av våra smycken blev utvalda som dopgåvor till Prinsessan Estelle.

Vi använder dyrbara, äkta material, silver, guld och ädla stenar.

Arbetsprocessen är lång och kräver ett oändligt tålamod. 

Från tanke till färdigt smycke och mötet med människan som ska bära smycket. Det tar sin tid.

Alla våra smycken tillverkas av oss själva eller av skickliga guldsmeder i vår närhet. Människor som vi känner och tycker mycket om, från Kalix i norr till Ystad i söder.
Vårt hantverk kräver stor yrkeskunskap och innebär många praktiska moment som noggrant och kärleksfullt ska utföras om och om igen. Det tar tid…
Då vår process är transparent och det är nära till våra medarbetare så blir kommunikationen rak och tydlig. Vi upplever stor glädje och är stolta över vårt nära samarbete med duktiga yrkesmän och yrkeskvinnor. Resultatet är beroende av att alla gör sitt allra bästa.

Vi smider våra tankar i silver och guld. 
Det handlar om äkthet och kärlek till livet. Kärlek till vårt arbete som guldsmeder där vi skapar smycken till dig som önskar något speciellt och utvalt. Ett vackert smycke som håller i generationer.

XX är Svenska Smyckens namnstämpel, en ansvarsstämpel, som innebär en garanti att det är vi som har tillverkat smyckena. Finhaltsstämpeln anger mängden guld eller silver, 18K guld eller 925 silver.

Alla våra smycken börjar med en tanke, ett intryck eller ett berörande möte.Det finns alltid en sann historia bakom våra smycken. Kanske en teaterupplevelse hos Västanå Teater i sagolika Fryksdalen i Värmland? Kanske glittrande vatten i en sjö i skogen eller salta vågor på Sveriges västkust med horisonten som utsikt? En gripande text?

I vårt rena formspråk vill vi förena tradition och nytänkande.
Vi har inspirerats djupt av vårt kulturarv och vill arbeta vidare på vårt sätt, i vår tid som är NU. Vår önskan och strävan är att hitta balansen mellan form och funktion. När formen känns självklar och smycket fungerar att använda – först då är vi nöjda.

Den medvetna livsstil som växer idag, där man väljer hållbara alternativ och kvalitet i allt man gör, passar fint med vår filosofi. 
Oleana, Klässbol, Växbo och Astrid Lindgrens Värld är några av de företag som är våra förebilder. Både när det gäller kvalitetstänkande och företagsanda. Nästan allt guld som används till smycken i Sverige i dag är återvunnet guld. Våra ledord är hantverk av högsta kvalitet, hållbarhet, småskalighet, ärlighet och ansvar.

 

                                                   
     


 

NYHETSBREV

För att få tillgång till nyheter, kampanjer och annan information om A&G Svenska Smycken, registrera dig för vårt nyhetsbrev!

FÖLJ OSS PÅ

FACEBOOK